Gyerekszáj

Anna 2 cicával játszik, én is szeretnék bekapcsolódni a játékba és megkérdem:
– Ezek a cicák fiúk vagy lányok?
– Mire Anna: Én fiút nem tartok, mert kislány voltam kiskoromban.

Vera nagyon szeret közösen játszani, de csak azt, amit ő talál ki.
Egyik este megfogja a kezem, és kéri, nagyi gyere boltost játszani, én leszek a vevő, te a vásárló.

Anna nagyon szereti a szabályokat, mindenkit figyelmeztet, ha egy szabályt a véleménye szerint megszegnek. Vera gyakran megszegi ezeket, ebédnél nem hajlandó a székében ülni, ha már nem eszik, és az asztal körül szaladgál. Anna nézi, majd rám néz, és mivel Verát senki sem szidja össze, boldogan követi a rosszpéldát. (A nagyszülőknél lehet, hogy a nincs szabály a szabály?)

Vera rajong a plüssállatokért, közel 100 db-os állatsereglete, állandóan gyarapszik, de új „barátokat” szeretne. Egyik reggel azt mondja, nagyi vegyél nekem egy új cicát. Mire én:
– De Vera már vagy 8 cicád van.
Vera válasza:
– Nem is nekem kell, a cicáimnak kell új barát.

Amióta Szofi megszületett Vera is átalakult anyukává, ringatja, tanítgatja plüssállatait, sőt naponta többet is előhúz a trikója alól, közölve velünk, hogy most született.

Mindkét nagyobb lány unokámat, nagyon érdekli, ki a fiú és ki a lány a családban. Valószínűleg gyanús lehetek, mert Vera naponta többször is megkérdi nagymama te fiú vagy? Laci fiamnak hosszú haja van, Vera úgy gondolta, ő biztosan lány, viszont Laci a kérdésre az válaszolta, hogy fiú. Erre Vera utána ment a WC-be ellenőrizni igaz-e.

Annával virágokat válogatunk, mert nagyapa helyett mi szerettük volna megvenni a virágokat Nőnap alkalmából. Boldogan válogatunk, és beszélgetünk az ünnepről, hogy egyszer az évben, a nők, lányok a fiúktól virágot kapnak, hogy megünnepeljék őket. Egyszerre Anna elszomorodik, és sírni kezd. Én ijedten kérdem mi a baj. Mire Anna, az hogy csak egyszer kapunk virágot.

Annával a cinkotai temető mellett megyünk el autóval, kinéz és magyarázza nekem, tudod nagyi ez egy temető, és itt vannak a régvolt emberek, a sírkövekre rá van írva a nevük, hogy emlékezzünk rájuk.

Vélemény, hozzászólás?