Szilánkok Nikitől 2015.

2015. március

Nem mese ez gyermek
Adóbevallási dologidő van, ezt tudják a könyvelők. A jó adóbevallás olyan, mint a népmese. Aki nem hiszi, járjon utána. Ha az ember beadta, öt évig reménykedhet, hogy nem járnak utána.
Erről eszembe jutott egy régi vicc poénja. Diktatúrákban a mesék úgy végződnek: aki nem hiszi, annak utána járnak.
NL

Régi-új mértékegység
Az ókori görögöknél a stadion (sztadion) hosszmérték volt. Ma a beruházások, illetve a korrupció hosszát mérik stadionban. Nem attikai, felcsúti stadionban.
NL

2015. április

Tévhit
A zugkajások azt hiszik, hogy sötétben, a konyhapultnál állva elfogyasztott (zabált) étel kevésbé hizlal.
Tapasztalatból mondom, nem így van.
NL

Mi bosszantó
Bosszantó, ha valaki megint otthagyta a gurigát – így az ismert reklám, amivel az aqua tube WC papír gurigát reklámozzák. Bizony bosszantó. Ennél már csak egy bosszantóbb van: ha a nem csak a WC papír, de a guriga is elfogy. Merthogy nem az a bosszantó, hogy ott marad a guriga, hanem az, hogy nincs WC papír, amikor kellene. Ezen az nem segít, ha a guriga sincs ott. Ez a reklám bosszantó.
NL

2015. május

Elemelem
A sok elektronikus játék miatt sok elemet használok. Köztük gombelemeket is. Született is egy dal erről, így kezdődik, hogy aszongya: „Gimbelem, gombelem ….”
NL

A kis labdaáruslány
A feleségem labdát vett az unokáknak, persze keveset. Visszament, és vett még kettőt a másik kettő mellé, így mindenkinek volt egy. Mondtam neki, még vesz kettőt, és helyet cserélhet a labdaárussal, mert neki több lesz, mint az árusnak. Erre megsértődött.
NL

Polgári egészségügy
Hallom, hogy létrehozzák a polgári egészségügyet. A polgári egészségügy lényege, hogy a polgár nem megy orvoshoz. A polgár az polgár, nem pedig beteg.
NL

Vélemény, hozzászólás?