Talált rokon

Találtam egy új rokont. Nem kerestem, ő sem engem egyszerűen csak megtaláltuk egymást. Illetve az igazat megvallva ő már korábban megtalált minket a Családi Szón keresztül és Miki papával állítólag találkoztak is, de ez a mi egymásra találkozásunktól teljesen független. Mivel olyan véletlen, mint ami velünk történt majdnem lehetetlen és egészen borzongató, így megosztom. 

Szóval az egész egy hétvégi délután történt, Évával (feleségemmel ugyanis utolsó találkozásunk óta elváltam és ismét megházasodtam), Annával és Áronnal meg a család két kutyájával a Pilisben kirándultunk. Séta közben egy szembejövő család anyukájára az Éva csodálkozva ráköszön, ugyanis Eszter fiatalkorukban (persze-persze most is fiatalok) ugyanazon cionista csoportba tartozott mint ő, de utána amerikába költöztek és így régen nem találkoztak. Rövid beszélgetés után, amiben Eszter gratulált az esküvőhöz, Éva kérdezi, hogy hol laknak most Eszterék, mire kiderült, hogy a mátyásföldi Pilóta utcában.
– Ó, hiszen a nagyszüleim is ott éltek – mondom, a Pilóta utca 5 alatt.
– Tééényleeeg? – kérdezi Eszter – én jártam ott gyerekkoromban, a nagymamámmal. Hogy hívták a nagyapád?
– Lelkes Miklósnak – választam.
– Hiszen akkor mi rokonok vagyunk. Az ő apukája az én nagymamám anyukájának a testvére volt. Olvastam is róla a családi újságotokban. És valóban. Eszter nagymamája az a Weiss Edit volt, akiről nagyapa itt írt, hogy Kálmán nagyapa testvérei közül Róza és lánya Edit élték túl a fasizmust. Eszter apukája sajnos már szintén nem él, de neki van három szép gyereke (két lány és egy fiú), akik mint kiderültek ráadásul agyanabba az iskolába járnak mint Anna, Vera és Szofi és ahol Áron is elsős lesz jövőre. Ennyire kicsit a világ … örülök Eszter, hogy megtaláltuk egymást!

Vélemény, hozzászólás?